Saturday, 17 September 2016

Train To Busan

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 

 "Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”

Assalamualaikum dan selamat pagi, 

Dah lama nak tengok Drama Korean ni yang semakin hari semakin hangat di media sosial. Ada jaa yang dok berupdate tentang ni, sampaikan aku pon terpaksa lah cari movie online nak tengok. So far cerita ni memang superb la bagi aku tau, dengan drama ni nampak live gilaa weh. Serius, pandai la sapa dok edit ni ha.


Yang special cerita ni dia tak kisahkan pon tentang cinta, tapi lebih kepada kekeluargaan. Bak kata orang cerita dia tak cliche gitu. Tapi yang sedihnya, ramai terkorban sebab satu virus zombie tu ja. Dan paling sedih part bila hero mati. Gila laa kalau korang tak nangis, mohon sediakan tisu kalau hati korang mudah diusik macam aku haha.

Cerita dia bagi aku so far boleh bagi 5/5 bintang lah. Takdak bosan dan korang akan lebih fokus tengok. Ada part sorang yang selfish tu rasa nak tumbuk tumbuk je. Train to Busan ajar kita erti setia, erti pengorbanan, erti kerjasama lah. Bukan senang nak hadap zombie zombie yang banyak tu. 

Kalau nak tengok, korang boleh tengok dekat wayang dakpon kalau nak save bajet macam aku, tengok online pon best. Aku jumpa movie ni dekat facebook je sekarang semua dh ada.

So, korang dah tengok ke? Macam mana pendapat korang, sharelah nak tengok :D

Lots of love ecahh,

6 comments

17 September 2016 at 01:19

dah bookmark dah yg online tu. nanti lepas exam baru tengok berjemaah hehe

hanisamanina.com

17 September 2016 at 01:42

dah tengok dan really satisfied with this movie! Superbly amazing ~ Daebakkk.

Yang zombie wave tu memang seriau ah tgk. Tapi part bapa2 berkerah tenaga nak selamatkan family diorang tu sobss sobsss

17 September 2016 at 09:31

tak tengok lagi citer ni

17 September 2016 at 13:49

Memang best.. hari tu dengan mom, sampai si mom tutup telinga je. hehehe

19 September 2016 at 15:59

akak dh tgk 2 kali.. dua2 kali tgk pun dua2 kali nangis.. huhu

20 September 2016 at 09:19

serius best.. meleleh air mataaa huhuhu.

Post a Comment