Wednesday, 13 July 2016

Selamat Hari Raya Aidilfitri!

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 

 "Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”

Assalamualaikum dan selamat petang,

Terlebih dahulu aku nak ucakan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin!!Mintak maaf kalau ada salah silap sepanjang pengenalan kita sebagai blogger atau ahli keluarga, kawan dan sebagainya. Tak terlambat lagi kan nak wish raya even harini dah raya ke lapan... Bukan apa, busy sampai nak tengok blog pon tak. Bab traffic blog memang merundum teruk hihiks.


Sebelum raya buat apa? Sebelum hari raya tu busy lah nak kemas rumah kan, nak buat ketupat palas, rendang, kuih rayaa. Memang nak on blog tu jauh sangat, sebab laptop memang dah nyorok. Apa apa semua dekat henpon untuk latest news kan.

Raya korang macam mana? Okay tak? Bagi aku raya kalini paling sempurna. Kalau dulu mesti tak cukup ahli keluarga. Lebih kurang 2 tahun jugak raya tak pernah nak cukup ahli sama ada raya aidil fitri atau raya korban. Sebab kak aku belajar dekat Jepun so cuti diorang tak sama dengan kita. Bak kata raya perantauan jelah. Tapi tahun ni alhamdulilah dah balik dan cukup ahli keluarga dengan ayah, mak, abang, kak dan adik.

Paling best bila berkumpul ramai ramai, buat kuih raya ramai rami, bising satu rumah tu ja lah kenangan yang terpahat di hati. Alangkah indahnya kan? Walaupun umur 20 tahun, rasa nak raya tu dah takda cuma mood raya ada bila family semua cukup di pagi raya dan enjoy your day kan.

Hmm, nanti aku update lagi entry. Sekarang tengah usaha habiskan kerja kerja mendesign yang tergendala sebelum raya haritu. Ada nak order tak? Meh pm cah :)

Lots of love ecahh,

10 comments

13 July 2016 at 19:11

Selamat hari raya :)

13 July 2016 at 21:00

selamat hari raya kak, maaf batin dan zahir

13 July 2016 at 21:16

Selamat Berhari Raya :D

13 July 2016 at 22:16

Mat ri ye cahhhh.
Af Hir Tin.

HAHAHA.

13 July 2016 at 23:06

alhamdulillah so happi for u that ur raya is perfect thn ni hehe <3
selamat hari raya aisyhah <3333333

14 July 2016 at 00:56

Selamat Hari Raya Cahh, Maaf Zahir Batin :)

14 July 2016 at 01:02

selamat hari raya :)

14 July 2016 at 11:30

Selamat har raya dear =)

14 July 2016 at 18:33

Selamat Hari Raya Chaaaaa =D

14 July 2016 at 19:04

Selamat hari raya, Om minta maaf tau if ada tersalah or silap. Maafkan Om ye.

Post a Comment