Wednesday, 20 April 2016

Aku Jatuh cinta lagi..

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 

 "Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”

Assalamualaikum dan selamat malam,

Terlebih tu aku nak minta maaf sebab tajuk entry ni macam over je tapi sejujurnya aku jatuh cinta kembali. Eh eh eh ops! Bukan jatuh cinta pada manusia tapi, aku jatuh cinta padanya kembali...

Yes! Ini dia kamera instax mini! Masa kamera ni fames kan aku dah mula gilakan dan memang hampir nak beli. Tapi bila tengok harganya cecah hampir RM200 aku bantutkan niat kembali. Dah lama dah aku lupakan hasrat nak beli tapi sejak aku pergi Seremban haritu, kawan satu dorm pulak bawa untuk selfie sebelum habis programme. Ya Allah, perasaan ni membuak buak kembali setelah sekian lama. Fhuhhhhh semakin semakin mengila gila jadinya. Meh sini nak lanja gambar yang dapat dari kamera ni. Hehehhe!


Haa ni la bentuk gambar nya. Tayah cuci dan bila tangkap nanti keluar lah gambar ni. Cuma gambar ni kecik jelah sikit tapi okay lah kan untuk kenangan. Tapinya lagi kan harga film ni mahai juga. Kawan beli dua kotak RM61 ada 20 keping. Fuh! Semakin canggih sekarang kan! Tapi ada lagi yang aku fall in love sebenarnya...

Sapa pernah tengok mesin ala ala selfie ni. Sebenarnya waktu aku kat Jepun dua tahun lepas, memang hasrat dengan kakak nakpi bergambar dekat mesin ni. Tapi masa tu masa sangat mencemburi aku lagi dan terpaksa batalkan niat. Dekat Seremban lagi aku ketemu lagi haha! Apa lagi aku terus rebat la peluang yang ada dengan kawan masa tu. Harga RM15 sebab takdak card so sesapa ada masa tu RM13 ja. 

Kat mesin tu ada dua bahagian, satu tempat amik gambar dan pilih design, okay lebih kurang enam kali kitorang possing dekat mesin tu dan diarahkan untuk ke next mesin. Tau apa yang menarik, dekat gambar tu boleh nak bagi mata bulat, berbulu mata dan sebagainya, edit edit dengan tulisan, conteng or apa apa. Haaa maka hasilnya begini lah. Eh jadi kecik sebab kitorang pilih untuk 4 person hoho!



Bukan apa, semuani untuk kenangan kan. Pastu boleh design dalam bilik dengan gegambar ni bersama kengkawan. Aku suka buat benda yang boleh aku simpan dan jadikan ia kenangan! Hehehhe! 

Lots of love ecahh,

10 comments

20 April 2016 at 22:32

leya pun teringin nak ada camera tuh

20 April 2016 at 22:47

wahhh bestnyaaaa cahh ada kamera camtuuu

20 April 2016 at 23:54

yg instax mini warna baru raspberry ngn purple , harga dia 300 lebih :3

21 April 2016 at 01:44

teringin pulak nak bergambar dalam booth camtu T^T
tapi cnie takdak :D

21 April 2016 at 10:15

comel je camera ni...! =)

21 April 2016 at 14:32

sama la kita. saya sekarang ni memang tergilakan kamera ni. bajet kecik kamera ni je yang mampu

21 April 2016 at 14:37

Dah lama teringin camera tu tapi mahai sangat.. jadi terpaksa lupakan jee..

23 April 2016 at 00:01

fieyqa pun teringin nk ada kamera tu tapi film dia mahal sgt tu yg lemah tu haha

23 April 2016 at 16:13

cutenya. dimana beli ni..

23 April 2016 at 18:13

cutenya !

Post a Comment