Wednesday, 9 March 2016

CONCERT 1 : ICE BREAKING

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 

 "Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”


Assalamulaikum dan selamat malam,

Harini dah selesai satu tugas so malam ni rajinkan diri untuk update blog. Malam ni nak kongsilah konsert pertama ecah dekat sana. So far memang best sebab kita belajar sesuatu dari sesuatu? Apa tu? Kalau nak tau, kena lah join kursus ni. Serius tak tipu, mula ja rasa ya ampun tekanan, kena rush ini inu, dengan persediaan tak siap, tapi akhirnya siap jugak kan? Kita belajar urus masa dengan sebaiknya, aktiviti berkumpulan, berkerjasama, kita belajar bila tugas kita kena reject dan lepastu kena buat semula dalam masa yang suntuk, fuh mencabar kan? Tapi pecayalah dengan berkumpulan kita boleh semuanya dengan mudah dan perasaan puas tu ada.



Haa keratan kertas kat atas ni lah detail detail untuk siapkan tugas. Nama kumpulan aku adalah "VERICADO". Nak tau vericado ni stand for what? Okay moh laa baca bagi habis ya. Setiap kumpulan kena persembahkan tagline, tema group, nama group, logo, icon group, cost dan last sekali persembahan perseorangan untuk memperkenalkan diri sendiri bersama moto hidup.

Nak tau tagline kumpulan ? 
We're Vericado! Vericado!
Devote love each other

Chinese and Malay we are
From the east, north, and west
We are here to do the best!

To Achieve success!
Not only to win, but to gain experience
And learn something new for our future!

Our Vision! Master english perfectly!
In just a short time
We're confident! We're champion!
We will fight to get our desire

Affection. Renevolence. Attachment.

Because we're vericado!



Nak tau tema group? 
  • Setiap kumpulan mempunyai tema yang berbeza. Bagi kumpulan aku adalah tema "AFFECTIONATE" yang mana membawa maksud kasih sayang. So kumpulan aku kena buat semua benda yang berlandaskan tema tersebut.
Nak tau nama kumpulan?
Okay sedia maklum, nama kumpulan aku adalah VERICADO. Vericado is a combination of four word : 
  • VE - We Love each other
  • RI - Friend from different state
  • Ca- Caring for each other
  • Do - We adore each other
.."Because we are one as family"..

Nak tau logo kumpulan?
Okay ni lah rupa logo group kami semua. Nak tau tu apa? meh sini ecah nak terang..
Our logo consist of :
  • Wheel - Simbolize that ourlife always have the up and down to gain succcess!
  • Dart- the sharp arrow indicate the sharpness of our mind
  • Water - Show we are friendly relationship
  • Striking red - Show our braveness
  • Thick Black - Show our personality
  • Bright yellow - Mean we are cheerful
In conflusion, our logo show we are group of friendly and we are united!
Haa, tu lah detail detail yang dimilik oleh group member ecah. Okay jom kita pergi ke icon group pulak! :D

Nak tau icon kumpulan?


Our icon is a slide. we name it joyfull slide. slide are usually found in playground. people of all age are enjoy sliding on slide. Slide is a tool where people can get togerther and have fun! Thus, slide simbolize our group ia a place where people can get together and have fun while learning and play..
Icon group ni diperbuat daripada kotak kotak yang tidak terpakai dan juga menggunakan surat khabar. Abah bagi bajet setiap kumpulan hanya RM10. Nak tau berapa yang kumpulan guna? meh baca lagi sikit ja..

Nak tau budjet kumpulan?
 We spend 9 ringgit for our icon, joyfull slide. Thank you Abah <3
 Nak tau persembahan perseorangan?
Masa ni setiap orang peserta akan keluar ke hadapan dan bercakap menggunakan mikrofon di depan khalayak ramai. Satu dewan! Nak tau cah hilangkan gementar macam mana? Aku tak pakai spek masa present! HAHAHA! Okay lawak lawak, tolong amik tips ni okay :D
Helo helo helo helo ~ My name is Nurul Nur Aisyhah Binti Nyais. You can call me Aisyhah. I come from Kanger, Perlis. My life motto is " if i don't take risk, i cannot create a future".
Sebelum mai kursus ni kan, aku sendiri takdak life motto. Seriusly. Terima kasih sebab ajarkan kami segalanya. Sayang semua <3 Okay nanti ecah cita lagi okay. Goodnite.

Lots of love ecahh, 

11 comments

9 March 2016 at 22:42

tak sabarnya nak tahu entry seterusnyaa ! ^^

10 March 2016 at 17:38

wahhhhh macam best jeee ><

10 March 2016 at 22:30

comel je icon. hihi

11 March 2016 at 00:39

Macam Seronok je team Vericado ni :D

11 March 2016 at 07:47

wehh bestnyaaa this kind of program T_T

12 March 2016 at 19:46

Okay! Ni mmg havoc...walaupun start from scratch tp berbaloi kan setiap satunyaa kita yg buat

14 March 2016 at 01:09

Jom singgah baca and jangan lupa tinggalkan comments http://balqisluv99.blogspot.my/2016/03/gred-for-exam-2016.html

14 March 2016 at 22:15

Wow, kreatifnya everyone. I can see you and your group will have a fun course together.

16 March 2016 at 13:25

wah,seronoknya ye..teringat kenangan masa study dulu.

25 March 2016 at 10:03

Kalau saya tak pakai spect maknanya waktu bercakap atas pentas kena pakai spect la ye? xD

3 April 2016 at 16:00

Creative betul korang ni.. :D

Post a Comment