Thursday, 21 January 2016

12 Tips Mohon UPU ONLINE

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 

 "Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”

Assalamualaikum dan selamat malam,

Aku sebagai pelajar lepasan stpm nak share sikit tips tips upu yang mana ramai kawan kawan dan group yang kongsi. Orang kata, nak isi upu ni banyak cara dan teknik, kalau salah isi maknanya takdak rezeki lah. Tapi semua tu depends on rezeki. Kadang kita rasa, kita lebih layak dari si dia tapi kenapa kita tak ditawarkan? Macam aku kata rezeki kita dan orang lain tak sama. So banyakkan berdoa dan semoga impian yang kita nak tu tercapai.

Dah beli pin upu? Pin upu dah boleh beli sejak 18 Jan 2016, tapi aku harini baru beli. Hehehe, Tolong pastikan, anda lepasan spm atau stpm dan lain lain tu. Tadi aku baru beli pin upu dan usm di bank bsn. Harga pin Upu adalah RM15.64 manakala pin USM adalah RM40.06. USM dan UM tidak berada dalam senarai UPU jadi korang kena beli asing lah. Kalau tak silap UM boleh isi online ja, tak perlu pin. Ini info untuk lepasan stpm lah, bagi lepasan SPM tak pasti pulak sama ke tidak. 

INFOGRAFIK PERMOHONAN UPU / IPTA ONLINE SESI AKADEMIK 2016/ 2017

Permohonan IPTA UPU Online 2016
INFOGRAFIK 12 TIPS PERMOHONAN UPU ONLINE

Tips Panduan Permohonan UPU Online 2016

Dah tengok tip tip nak apply upu secara online? Nak isi tu bismillah banyak banyak. Sama sama kita survey syarat kelayakkan okey! Wiwiiwiwiwi. Goodluck semua :DD

Lots of love ecahh, 

8 comments

21 January 2016 at 21:06

thanks11!!! my sis rlly need this atm hehe

21 January 2016 at 21:07

All the best ecah ^^

21 January 2016 at 21:22

Selamat maju jaya dear ^^ nak isi tu pun dup dap dup dap. Hee

21 January 2016 at 22:12

Akak beli no pin dah ker ? Nbla bru nk beli esok.. tunggu Nblaa.. jgn isi lagi..huwaa !! :'(

21 January 2016 at 23:29

yeahh starting this year dah kena isi 12 course. terkejut eden bila mula2 tengok

22 January 2016 at 00:06

nice. tgh fikir lagi nak beli no pin ke tak hahah.

22 January 2016 at 20:23

assalamulaikum... maaf baru sempat datang follow blog ni... tips yang bagus sangat ni

23 January 2016 at 21:39

Tahniah,semoga berjaya buat semua.

Salam :) jom singgah,jengan dan terjah ke laman Selat Merah penulis

Post a Comment