Tuesday, 1 December 2015

Penghujung Tahun dah ke?

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 

 "Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”

Assalamualaikum dan selamat pagi,

Salam 1 Disember 2015 buat semua. Pecaya ke tak, kita semua dah berada di penghujung tahun. Bertapa cepatnya masa berlalu tanpa kita rasa. Terlalu cepat manusia menjadi dewasa, daripada bayi ke kanak-kanak, kemudian ke remaja, kemudian dewasa dan sebagainya.


Penghujung tahun ni merupakan bulan kebahagian bagi pelajar sekolah. Yelah, masa ni semua rasa masa untuk bercuti, cuti tanpa buku, boleh main, tidur lambat jadi burung hantu. Aku pernah rasa sebab tu aku boleh menulis. Bulan kebahagian tanpa ada sebarang kerja sekolah! No more exam, no more anything lah.

Tapi, bagi anak anak memang bahagia, tapi pandangan sesetengah ibu bapa bulan 12 ni mereka terpaksa memikirkan untuk membeli barang barang persekolahan anak. Barang sekarang bukan seringit dua, lagi lagi bila ada anak yang ramai masih bersekolah. Lagi teruk kalau ibu bapa terpaksa membeli semua barang baru mengikut kemahuan anak anak. Ibu bapa mana nak tengok anak dia bermasam muka, maka mereka akan berusaha untuk mencari duit lebih untuk memberikan keselesaan kepada anak anaknya. Bertapa besarnya jadi ibu bapa kita. Tidak mampu untuk dibilang jasanya, memang terlalu infinity bak kata orang..

Selamat bercuti buat adik adik yang dah jadi lepasan spm bagi yang amik aliran sains tulen tu, dan selamat bercuti juga buat semua..Hargai cuti anda, dan jaga kesihatan semua..Cuti cuti juga, bagi yang mendudukan peperiksaan tahun depan, jangan melepaskan peluang keemasan yang ada untuk memulakan langkah baru...hohoho.

Lots of love ecahh,

7 comments

1 December 2015 at 11:59

Cepat je masa berlalu kan? Sedar2 je dah December. Moga waktu kita sentiasa diberkati Allah. ;)

1 December 2015 at 12:28

salam disember, semoga segala perancang berjalan lancar

1 December 2015 at 12:44

semuanya ada penghujung...tiada yang kekal...

1 December 2015 at 16:01

Dah msuk disember ecah..cepatkan..Allahu..

2 December 2015 at 08:05

diam tak diam kan..semoga berkesempatan kita ke tahun 2016 pulak :)

2 December 2015 at 23:50

Cepat sangat masa berlalu... Next year 19 yrs old.

3 December 2015 at 15:11

nice entry..:) yan singgah sini ye :D

Post a Comment