Saturday, 14 November 2015

Tutorial : Screen Capture Full Page

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 

 "Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”

Assalamualaikum dan selamat petang,

Harini nak buat tutorial yang direquest oleh, Leya mengenai screen capture yang full macam selalu aku buat tu. Hehehe. Sebenarnya, dah tak berapa ingat, tapi google balik laa. Hehehehe. Boleh simpan dalam blog dan rujukan kepada blogger lain kan kan.


Okay first at all, ecah nak kenalkan nama screen capture ni. Okay nama dia macam yang bawah ni hehehe!


Lepastu ecah google balik and then jumpa link ni! Nahh awak semua boleh download di sini [DOWNLOAD]


Lepastu awak semua add to chrome ye and teruskan langkah langkah nya next next next. Maaf takdak image sebab ecah dah guna kan so dia kennot detect. Maaf. hehehe

Lepastu nanti akan ada di task bar korang untuk web saja! Hehehe. Moga bermanfaat pada anda even tutorialnya tak habis -_-//

Lots of love ecahh, 

5 comments

14 November 2015 at 17:08

nice tuto.. :)

14 November 2015 at 17:19

singgah petang (@_@) http://elehh.blogspot.my/ # http://jmbelog.blogspot.my/

14 November 2015 at 19:30

terima kasih atas perkongsian ye dik ecah :)

15 November 2015 at 20:59

thank you cah sebab share. Nina biasa guna photoscape je hehe

15 November 2015 at 21:25

jadi jadi, thanks ecah :)

Post a Comment