Thursday, 15 October 2015

Penggunaan WhatsApp di web!

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 

 "Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”

Assalamualaikum dan selamat petang.

Harini nak share sikit mengenai aplikasi WhatsApp yang dah boleh digunakan dekat web. Bagus lah dengan pembahuruan ni, kita dapat gunakan nya dengan bermanfaat kan. Tapi cam dah lama penggunaan nya, tapi aku baru tau agaknya. 

Nak jadi kan cerita haritu terbaca blog kak Lyssa [SINI] maka terdetik hati untuk mencubanya. Wah, saya dah berjaya guna dan seriusly boleh update blog sambil berwasap tanpa pegang handfhone! 

Caranya ialah :

  • Pergi ke link ni https://web.whatsapp.com/
  • Nanti akan nampak QR CODE Kan. Macamni
  • Lepastu amik handfhone awak semua, dan cari macam ni. Nampak kan whatsapp web tu. Cuba tekan. 


      • Bila dah tekan akan jadi macam ni, jadi scan dekat QR CODE di laptop korang! Secara tak langsung nanti dia masuk terus...Dan selamat menggunakannya..hehe



Tadaaaaaa! Camni lah interface dekat web! Tak banyak beza, cuba guna mesti best. Macam ecah ni sapa yang sent nota dekat ws boleh simpan terus dalam word. Banyak faedah, cuma cara penggunaan kita yang berbeza kan.. Hohoho


Tapi penggunaan ni kena pastikan whatsapp tu terconnect dengan wifi atau data. Baru boleh kita guna dekat web. Contohnya ecah dah lock apps whatsapp di hp, so takdak masalahla. Macam ni, 



Okay, baibai semua.

Lots of love ecahh,

6 comments

15 October 2015 at 17:41

saya pun selalu guna wassap web... puas.. hehe :)

15 October 2015 at 17:51

thanks sharing sis!

15 October 2015 at 18:44

Alhamdulillah bagus2..bila teknologi di manfaatkan sebaiknya..ia memudahkan..kwangso..hihihik.

15 October 2015 at 22:03

selalu guna juga,senang xdelah asyik nak berebut dengan abnak...hehe

16 October 2015 at 09:49

hehe belum try .. In Shaa Allah try nanti hehe thanks share :D

17 October 2015 at 14:29

nice info ;)

Post a Comment