Thursday, 11 June 2015

Tempahan Design Momochi Mocha vs Love Letter

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 

 "Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”

Assalamualaikum dan selamat petang.

Harini nak review sikit design yang ecah dah buat dalam dua minggu lepas. Kiranya sebelum cuti sekolah dan sudah pasti sudah habis sem dua yang lepas. Bak kata orang nak isi masa lapang. Tergerak hati ni ha nak promote blog dekat member. Mana tahu dapat meluah rasa melalui blog kan. Well done gais! Seriusly ecah tengok mereka ni dapat galakan daripada blogger lain. 

Sejujurnya kedua dua mereka ni masih baru especially madihah [Memochi mocha] manakala fatin [Love Letter] ni dah lama bergiat dalam alam blogging tapi seperti biasa blog nya adalah berkaitan peribadi. Jadi ecah ajarkan mereka serba sedikit selok belok blog macam cara blogging, tukar lagu and soon ah. Nak belajar tu amik masa lama sebab ecah sendiri amik masa dalam tiga tahun untuk kuasai. Tapi sekarang semua dah lupa. Tenenennene, fhuhh T-T

Jadi terdetik di hati untuk design untuk mereka. Tapi design mereka seakan sama, sebab masa tu ecah tak mempunyai adobe master cs6 seperti sekarang. Yelah, laptop baru ni mana sempat nak install semua benda lagi, tunggu mastar abang sendiri tolong installkan T-T

Jadi, aku edit pon berdasarkan codding yang banyak, dan header tu gunakan paint je T-T Maaf gais, yang tu je mampu aku buatkan. Tapi alhamdulilah, both of them suka dan sudah terpikat mungkin dengan alam blogging?

Jadi aku tanak cakap banyak, meh wusha satu kali blog depa, Masih baru jadi ayuh semua kita support team blogger!! Yeahhhhhh.

Klik banner untuk ke blog momochi mocha.


Klik banner untuk ke blog cinta surat layang.


Terima Kasih. Berminat? Meh personal maseg di facebook [here] boleh, mahupun wechat [nnaisyhah]
Lots of love ecahh 

6 comments

11 June 2015 at 17:30

hi dear, menarik sgt, sebab very simple but kemas

11 June 2015 at 17:33

terima kasih fara. heheh. alhamdulilah.

11 June 2015 at 17:42

awak.. kenapa cantik sangat.. alahaii jeles.. hahaha cantik nya..

11 June 2015 at 17:47

biasa2 ja nuna..hehhehehehe..terima kasih

11 June 2015 at 17:52

thanks cah . Serius terima kasih bebanyak kat cah .Kalau cah tak tlong aten mungkin akan tinggalkan blog sbb tak reti dan tkda panduan . T-T love you cahh . Muahhhh :D

11 June 2015 at 17:59

Okeng aten, thumbs up!

Post a Comment