Sunday, 29 December 2013

Photoshoot : Sekitar Rumah

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 

 "Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”

Bertapa kelam buat aku yang tak mampu,dimanakah kau yang dulu sentiasa di sisi ku? Bertapa kejam kau patahkan sayapku untuk terbang. Sakit yang dirasa tidak pernah kau mengerti. Adehh, okay malam nim aku nak tulis entry yang banyak berdasarkan rumah aku. Rumah aku,kampung aku,tempat lahirku! Rumahku syurgaku!
AWAS! ENTRY BERGAMBAR!!
Gambar gambar semua ni di ambil oleh adik kesayangan aku yang kini bakal melangkah ke alam peperangan spm. Berharap beliau akan terus kuat menempuh onak duri spm. Rasakan! kehkehkeh. 
Selalu nya orang photoshoot gambo orang tapi entry nim lain dari yang lain XD
Meh meh kito tengok gambor je. Tanok lah tension tension biasa. Ini semua rileks rileks je! Mane tahu kan boleh jadi ilham korang nak deko rumah ke. Hahahahah! >_<
Maaf gambor nya kecik! Blog Saya ni bukan besaq kecik je. So korang tekan gambar eh untuk tengok yang sebenar! Maaf ye :)

  • Gambar ni di ambik masa balik kenduri yang dekat rumah je. Dari batas jalan. Haha:p
  • Yang nim aku cuba amik sendiri. Tapi failed! Tak pandai fokus. Mengakui kelemahan diri:P
  • Daun pokok jambu rasanya. Hahaha. 
  • Yeshh. Tangga kesayangan ni. Hehehe. 
  • Pokok tanam atas pokok? Cane tu? Untuk pengetahuan korang,ayah ada buat pokok pelam harum manis di atas batang pokok pelam sala? Orang pearth-lis faham bahasa ni :P Pelam itu mangga XD
  • Rumah orang ke kat belakang tu? Eh tu reban ayam aka rumah ayam :D Mak suka bela ayam. Katanya bela ayam dapat makan telur ayam~
  • Sekitar tepi rumah.Haha nampak tu bukit? Macam gunung berapi nak pecah. Dedulu dalam tu abang aku suka bersembunyi xD 
  • Dalam banyak banyak tempah di amik gambar,ada setengah tempat aku tak pasti dimana even rumah sendiri >_<
  • Batu bata yang ayah susun untuk buat macam bongol bonggol untuk tanam pokok kasi cantik. In proses:P
  • Ini dinamakan batu. Hahaha. 
  • Mari jelajah lagi! 
  • Kawasan parking kereta
  • Pemandangan terus ke jalan raya.
  • Aku suka pokok yang ditanam area sini >_<
  • Itu rumah aku. Rumah yang dijaga oleh mak ayah. Rumah yang dijaga oleh anak anak :)

  • Lagi merah lagi sedap XD
Setakat sini jelah entry kali ni. Maafkan kalau entry nim merempek. Ini sekadar untuk kenangan. Nanti kalau aku dah ada anak cucu boleh bagi dorang tengok semua ni. Yelah,pembaharuan harus dilakukan untuk merentasi aras pemodenan. Cett ayat bm keluar dah. Hope korang enjoy  ^_^
Jarak adalah test. Dimana boleh menguatkan dan juga boleh menghancurkan. Rumah ku syurgaku.
Lots of love ecahh, 

4 comments

Syiro
29 December 2013 at 23:08

Gila hengko! Cantik! Halaman rumah dah la luas. Cantik T-T

Rabiatul Adawiyah
30 December 2013 at 04:00

Terbaik lahh.. nice view...maaf sy takdak blog saya neh uknown yg bertauliah...iloveyoublog.

30 December 2013 at 04:08

hihi bestnyaaa rumah cmni. huhu jeles la. T.T

30 December 2013 at 04:09

bestnye rumah cmni. huhu jelessss

Post a Comment