Wednesday, 15 May 2013

TUTORIAL : BUAT SHAPE!


بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 

 Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”

Assalamualaikum cintaa! Alhamdulilah lagi 3 hari lagi nak menempuh exam yang sangat memeritkan.Bukan apa soalan nya bukan apa yang kita jangkakan.Tak apa.Benda dah lepas jangan dikenang kan?Kita dah usaha.Kita tawakal ;)

Awak kenal tak izyan? Izyan yang fames tu.Awak semua nak tahu tak?Kitorg ni padahal senegeri.Maklumlah baru tahu bila nampak dia update status dekat facebook.Kehkehhh:p Kenal tak? Tak kenal ea? Try awak klik link[SINI] untuk ke dunia beliauu!Indah sangat sanggattt!!:p

Izyan ni dah request lama gila kot tutorial ni.Sorry eh akak.Manusia selalu alpa dan lupa :{ Tanpa lengahkan masa.Balik je dari sekolah terus pegang lappy tanpa makan mandi *padahal makan dah dekat sekolah.LOL* OKAY firstt akak or sesiapa nak ikut tutorial ini dialukan yeh :P
Cantik tak border tu? Haah border tu yang saya maksud kan! Nak tahu cane? Ikut tutor
Ikut langkah langkah ini ok?Jangan tinggal pun langkah ni.wwekkeke:p Klik gambar di atas untuk ke blog rodiyatul ;p

  • Download shape dekat deviant. Awak boleh tulis PSD shape.
  • Ataupun download shape [INI
  • Then awak buka folder download.
  • Tengok gambar seperti di bawah.

  • Awak extract file taw:P
  • Then awak boleh buka photoshop. Tak kisah photoshop ke berapa :)

  • Okay awak ikut step yang saya kasi tu. Then awak load shape tau. 
  • Dah siap! Brush dah ada dalam awak punya folder di phosotshop? 
  • senang kan? Selamat mencuba!!
Selamat hari guru kepada semua yang digelar guru!terima kasih cikgu!!
Sekarang saya tengah mencari orang yang ingin menempah blog.Yang biasa biasa saje.Sebab saya perlukan duit untuk bekal melancong esok dengan family ;) Doakan perjalanan kami selamat sampai dan pulang XD

Lots of love ecahh,

3 comments

Emy
15 May 2013 at 14:34

Nk tempahh.NANTI saya pm awak dekat fb!:P

15 May 2013 at 14:36

rajin buat tutor ni ecah :) hihi alamak guna ps, hehe saya ni dah la agak lembap bab bab ps ni ekekeke :D thanks sharing and goodluck exam! :D

15 May 2013 at 14:46

@Nurul AmaninaCuba memahami tools ps.Pasti awak rasa best bila dapat buattt design sendiri ;)

Post a Comment