Saturday, 9 February 2013

Tutorial Lagu Youtube

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 

 Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”

 

 
Nak Lagu dari Youtube macam tu? Dah lama Aisyhah tak buat tutorial kan. Ni dapat request dari Tehaaa. Okay lets goo!!

  • Copy code di bawah ni!!
  • Letak di HTML 

<center><object width="27" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/M1mrw4z9lfk?version=2&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;color1=cccccc&amp;color2=fff" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/M1mrw4z9lfk?version=2&autoplay=1&hl=en_US&color1=ffffff&color2=cccccc" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="200" height="25"></embed></object></center>

  • Okay awak tengok gambar di bawah. Tengok mana yang perlu di ubah ok? :D
  • Code sama je kann??

       
  • Ok code yang saya bagi dengan yang atas ni same kan? Awak nampak tak saya petakkan warna merah tu?:D
  • Warna merah tu jelah yang wajib tukar kalau awak nak lagu lainnn. Hehe:p Ok scroll bawahh lagik:)
  • Then buka youtube. Pilih lagu awak. Contoh di bawah.

       

  • Awak Tekan number 1,2 then number 3. 
  • Number 3 ---> Awak amik code dia lepas "v/" tu sehingga sebelum"?" 
  • Faham? Gantikkan dekat gambar saya petakkan tadi tu. Yang dua petak tu. Ganti dengan code yang awak pilih tadi dan pastikan kedua duanya sama!! :p
  • Awak save dan preview. Siappp!!
  • Selamat Mencubaa!!:p
Lots of love Ecahh,

3 comments

10 February 2013 at 03:25

thanks for the toturial! btw how u make ur picture ada border background pink tu eh?

10 February 2013 at 10:00

Good Tutorial lah! :) Btw,thanks blogwalking blog Syara nice to meet you there! Wassalam..

10 February 2013 at 23:18

Ecahhhh, thankiesss! Iloveyouuuu :*

Post a Comment