Saturday, 23 February 2013

Tutorial Dapatkan Code Gambar

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 

 Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”

Lama nya tak godek godek blog. Lepas balik tuition malam ni terus aku design balik blog. Semua mula balik. Edit dari mula balik. Seriusly tak nampak perubahan pun sebab Aisyhah masih buat design lama. Sebelum ni codding dekat layout semua berselerak. Tak tersusun. So malam ni amik inisiatif nak edit balik bagi kemas. Mungkinkah tanda tak akan bergiat aktif? Mungkin..........................6MARCH2013..........

Dah seminggu kak Azwar request tutorial untuk amik codding gambar ke apa. Aisyhah dah ajar secara lisan. Tapi Kak Azwar kurang faham. Mohon maaf waktu cuti sekolah je Aisyhah online guna laptop ni. Waktu sekolah dekat mobile. Tak sempat nak online. Iyelah balik petang buat homework. Sekali dapat homework memang bergunung. Malam pulak tuition. Kalau hari tu takde tuition kan mesti buat homework. Kalau sempat online guna laptop pun Aisyhah sendiri buat bagi tak sempat. I dont know why. Jadi malas. Kikikiki:p Ok banyak dak membebel harini? LOL....

Eh waittttttttttttt! Harini 23 haribulan Feb besday Nurul IRSALIEYNA BINTI ASHRI. Wuwuw. Dah tua kau eh irsa. Tak sangka. Btw goodluck spm nanti- MOHON BACA- LOL -.-

Ok jom start.

  • Buka link eh korang dulu [ sini
  • Upload gambar awak. Tengok gambar kalau tak faham.
  • Ada dua tempat boleh tekan. Tengok tempat saya bulatkan tu tau:p

  • Ok. Done? Next step...

  • Nanti dah masukkan gambar dia akan keluar macam ni. Korang tekan je " start upload"
  • Tunggu sampai habis loading ok?:b 

  • Bila dah habis loading dia akan jadi macam ni. 
  • Amik LINE Number 2 tu ok sebagai cooding korang. 
  • Preview,then save!
  • Anda dah siap! Tahniah:p
Mudah kan? Apa lagi buat praktis lah buat:'D Guna IMGUR.COM ni lagi senang dari photobucket. Tak perlu akaun segaa bagai untuk dapatkan code! Apa lagi? Cuba Lah:p Semua yang baik dari Allah dan segala yang buruk tu datangnya dari saya sendiri...............:p

Nak tahu ape maksud 6 MARCH 2013? Serius ke nak tahu? AISYHAH exam nanti start 6 MARCH. Tak sampai dari 2 minggu lagi :'( Please pray for me. Saya nak masuk universiti tahun depan course sekarang bersama insan tersayang kembar, FATHIN NAJIHAN BINTI ROSLEE. Doakan semoga persahabatan kitorang kekal selamanya sampai di universiti!! Amin:')
Lots of love Ecahh,

1 comment

23 February 2013 at 07:00

Terima kasih.. :)

Post a Comment