Tuesday, 4 December 2012

Next Year SPM 2013?

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ 

 Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”

Tumblr_m37nelz7y11r16v74o1_500_large
Selamat Pagi.
Semalam berazam untuk update blog maka awal pagi begini aku telah bersengkang mata untuk menghupdate walaupun diri ini kesejukkan. Lepas sarapan tangan ini telah berjalan untuk mencari sebuah laptop kepunyaan Ayah. Al maklumlah, laptop sendiri telah rosak akibat tangan ini bertugas.

Memaafkan? Ya senang kan nak sebut. Awak saya nak mintak maaf? Wei aku nak mintak maaf dekat hang.Kita senang nak maafkan seseorang tapi di sudut hati kita mesti terasa sakit kan? Mesti ada juga nanah walaupun sebesar zarah kan?

Aku tak nafikan. Tapi aku hanyalah manusia yang biasa dan selalu juga buat kesilapan. Apa salahnya kita memaafkan? Allah SWT boleh memaafkan hambanya yang melakukan kesilapan besar. Inikan pula kita manusia yang alpa dan selalu membuat kesilapan? Tepuk dada tanya selera. Tepuk dahi bukalah minda:P

Bila orang buat salah dekat kita kenapa hati ni berat nak maafkan? Sedangkan memaafkan seseorang itu merupakan perkara yang paling mulia. Nak hidup bahagia pun kena jadi "forgive dan forget" In Shaa Allah hidup tu diberkati oleh Allah:)

Wahai blogger yang disayangi. Dari lubuk hati memohon maaf dengan semua orang yang pernah terjah blog aku, yang tengah baca ni kan. Jika aku pernah but kesilapan yang disengajakan atau tak disengajakan aku menyusun sepuluh jari memohon kemaafan pada kalian. Sebab aku hanyalah manusia yng biasa dan tidak pernah lari dari buat silap dan salah :'>

****************************************
Sekarang bulan december. Next month January dah. Kurang dari sebulan lagi aku nak jadi SPM CANDIDATES untuk batch 96. Seriusly, saat ini aku tak sedia lagi nak jadi spm candidates. Form4? Jangan sebut tingkatan 4. Betul lah cikgu cakap tingkatan4 ni dorang akan aggap tahun bulan madu.
Nota kaki : Doakan saya dan batch saya berjaya ok? Doakan bagi kami students pure sains boleh straight A's. In Shaa Allah. Jasa baik awak semua hanya Allah SWT yang akan membalas nya. Salam rindu///.\\\
Lots of love ecahh,

8 comments

4 December 2012 at 11:29

semoga akak berjaya dlm spm tahun depan ! :D wee~ *awainya wish --'

4 December 2012 at 16:12

good luck :)

4 December 2012 at 16:56

salam dear.. gud luck 4 ur exam next year k... :)

5 December 2012 at 08:13

gud luck kak..
all the best SPM ! :)

5 December 2012 at 11:46

buat yang terbaik utk spm nnt ye )

5 December 2012 at 11:59

betul ! hehehe... gud luck ye kak untuk SPM ! sme batch la, but sye PMR. sme2 kite boomkan result kite ! Insyaallah. :)

6 December 2012 at 08:05

buat yang terbaik...ok!..jangan malukan batch '96' hehehehe....

6 December 2012 at 11:12

Assalammualaikum adik..bermula daripada sekarang buat solat sunat taubat dan solat sunat hajat..banyakkan berpuasa sunat..insyaAllah..wassalam.. *_^

Post a Comment